Jak se snídá s podnikateli?

S podnikateli se dá dělat nepřeberné množství věcí. Hodně lidí si myslí, že hlavně obchod. Přijít, prodat/koupit, potřást rukou, odejít. Zeptejte se sami sebe „Nebylo by to málo?“. Pokud chcete s někým obchodovat (obchodovat znamená dlouhodobě, opakuji dlouhodobě, spolupracovat – pozn. red.) musíte ho poznat. Musíte si navzájem věřit.

Hned mě napadají poučky, že věřit člověk může jen sobě. Kolikrát ani sobě. Ptáte se, jak si podnikatelé navzájem věří? Začínají tím, že spolu mluví například na snídani. Tam se také setkali s několika studenty.

Zajímavé je jak se podnikatelská snídaně neliší od normální rodinné snídaně. Někdo něco řekne, pak zas někdo jiný něco řekne a tak to jde až se všichni představí a poví jak si mohou navzájem pomoci. Sami si to můžete vyzkoušet. Stačí se představit v 1 minutě neboli 60 vteřinách. Buďte výstižní a neprotahujte to.

Důležitými bloky je představení vybraného podnikatele a vzdělávací okénko. Tento čas slouží k tomu, aby se účastníci snídaně rozmysleli s kým se chtějí potkat, slyšet od něj více nebo koho mohou dotyčným doporučit. Jeto trochu jako mušketýři. Jeden za všechny, všichni za jednoho. Prostě musíme si pomáhat.

Nebyla by to řádná komunikace bez správného networkingu. Proto ještě mezi, už tak velmi naplněným programem, probíhá i krátká přestávka. Během ní si můžete popovídat s lidmi co Vás zaujali. Probíhá to spontánně. Stačí se zvednou z místa a oslovit vaši vysněnou osobu. Pokud nevíte co a jak, zkuste se jen zajímat o to, co dělá. Ty nejzajímavější věci přicházejí neočekávané 😉

Protože snídaně neprobíhá celý den je potřeba ji i ukončit. To probíhá řízeným vyměňováním pozváním k setkání, doporučení a poděkování. Takže vám děkuji za přečtení a když se budete chtít setkat napište.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *