Nikdy to nevzdat

Znáte to, máte nějaký sen a stále se vám nedaří ho uskutečnit. Někdo vám hází klacky pod nohy, něco vám stále nejde, není dostatek času nebo vám prostě hvězdy nepřejí.

Uvažujete o tom, že to vzdáte?

Pokud je ta věc opravdu váš sen, váš jediný a největší sen, pravděpodobně byste to vzdávat neměli. Tento článek vznikl díky facebookovému příspěvku Víta Moltaše ze dne 8.11.2017. Píše se v něm o Petru Hannigovi (odkaz na wiki), českém skladateli, producentovi, hudebním vydavateli a mnoho dalšího. Právě pojem „mnoho dalšího“ v sobě skrývá důvod, proč se nemáte vzdávat, pokud po něčem opravdu toužíte. Petr Hannig je totiž také devítinásobným kandidátem na senátora, čtyřnásobným kandidátem do Poslanecké sněmovny, dvojnásobným kandidátem do Evropského parlamentu, kandidátem na primátora města Prahy a také kandidátem na post prezidenta republiky ve volbách v roce 2018.

Celý příspěvek:

Neposlušné tenisky na hrad!

V roce 2002 chtěl být pan Hannig senátorem za Děčín, ale bohužel ve volbách skončil poslední. V roce 2004 za Ústí nad Labem, ale zase skončil poslední. Rok 2006, v Praze 12 skončil předposlední, ale 2008 na Praze 1 se úspěch z minulých voleb zopakovat nepodařilo a byl opět poslední. 2010 (Mělník) znovu předposlední, 2012 (Benešov) desátý, 2012 (Praha 9) devátý, 2016 (Praha 11) jedenáctý.
Ok, vy škarohlídi, asi voliči nechtějí, aby seděl zrovna v Senátu, říkáte si, však volby jsou i jinam.
A jejda! 2002, 2006, 2010, 2013 mu to nevyšlo do poslanecké sněmovny.
2004, 2014 mu to nevyšlo do evropského parlamentu.
Prostě nikdy nikam.

A on se přesto ráno vzbudí, podívá se do zrcadla, usměje se na svůj odraz a řekne si: ty kluku jeden, ty by ses měl nechat zvolit prezidentem.

Já nejspíš nebudu moci jinak, než mu dát hlas za vytrvalost.


Je nutné dodat, že v prezidentských volbách 2018 se umístil předposlední. V roce 2018 to poté opět zkoušel do Senátu a (možná i díky výše uvedenému příspěvku) skončil na 11. místě (z 16), což bohužel na úspěch stejně nestačilo. V tomtéž roce kandidoval jako lídr strany Rozumní do zastupitelstva města Prahy (=kandidát na post primátora města). Strana se do zastupitelstva ovšem vůbec nedostala.

Tak co, vzdáte svůj sen?

Zdroje:
Wikipedie – Petr Hannig – zde i úvodní obrázek
Volby do senátu 2018
Původní příspěvek:

neposlušné tenisky na hrad!v roce 2002 chtěl být pan hannig senátorem za děčín, ale bohužel ve volbách skončil…

Publiée par Vít Moltaš sur Mercredi 8 novembre 2017

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *