Zrušení účtu na Facebooku

Reklama, 1000 fotek dětí a koťat, reklama, politika, fake news, 4x stejný ukradený vtip, reklama…
Vypadá takhle Vaše Timeline? Uvažovali jste o zrušení Facebooku?

Mrkněte, jak na to!
(Nebo jen prozkoumejte, kolik informací jste už za tu dobu, co tam jste, Facebooku poskytli.)

0. (volitelný krok): Všechny důrazně upozorněte, že si rušíte FB, nejlépe to uděláte četnými statusy a infografikou, případně sdílením kontaktu na jinou sociální síť. 

1. Stáhněte si veškerá data – Pro případ, že budete potřebovat něco dohledat nebo byste chtěli zavzpomínat.
Nastavení -> Vaše informace na Facebooku ->Stažení vašich informací -> vyberte, co všechno chcete stáhnout. Soubor bude připravený za pár dní.

2. Odstraňte přidružené aplikace – případně si k nim vytvořte alternativní přístupy. Nezapomeňte, že všude, kde jste se přihlašovali přes FB, ztratíte přístupy (Např. 9GAG, hry, Messenger, Primát atd.)
Nastavení -> Aplikace a weby

3. Odhlaste se ze všech zařízení, kterými jste se k FB přihlašovali – PC, mobil, tablet. Aplikace pak můžete rovnou odinstalovat.

4. Pro jistotu smažte platební údaje (člověk nikdy neví)
Nastavení ->Platby

5. Nyní, pokud jste si jisti, že FB už opravdu nechcete používat, přejděte na Nastavení -> Vaše informace na Facebooku -> Odstranění vašeho účtu a informací

6. Vyberte, zda chcete svůj účet deaktivovat ( je možná znovuaktivace, lidé si ale nemohou zobrazit váš profil, stále máte přístup na Messenger) nebo odstranit (účet bude odstraněn do několika dní, pokud se do té doby přihlásíte, žádost o odstranění se zruší).

Zdroj a další informace

Nebojte, při zrušení Facebooku nepřijdete o veškeré novinky ze světa, dříve či později se k Vám stejně dostanou. Pravděpodobně chvíli budete za Marťana, protože jste si zrušili jednu z X sociálních sítí, přesto se nebojte vydržet. Život je tam venku, ne pod modrou lištou!

A pokud si zrušením kontaktu se světem nejste tak jisti a jen potřebujete trochu víc času, mrkněte do rubriky Time management.

Zdroj náhledového obrázku

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *