Rychlé tipy pro Time management

Rychlé tipy pro time management vám můžou pomoct s drobnými i většími úkoly aniž byste museli překopávat celý svůj denní harmonogram.

Nejdůležitější úkoly dne

Stanovte každý večer nejdůležitější úkoly příštího dne. Úkoly splňte co nejdříve to bude možné. Krom toho, že je budete „mít z krku“, budete mít jistotu, že kdyby se v průběhu dne cokoli stalo, to nejdůležitější budete mít hotové.

Soustředit se na proces (detaily)

„Psát dvě hodiny“ je představitelné a přijatelné oproti „Napsat diplomku“.

Spolknout žábu

„Pokud každý den hned ráno sníte živou žábu, můžete pak tento den prožít směle a s vědomím, že nic horšího vás už nemůže potkat.“ – Mark Twain
Udělejte nejhorší úkol dne hned ráno a víte, že ten den už vás nic horšího čekat nebude.

Jen jednou v ruce (detaily)

Nezdržujte se se stejnou záležitostí víckrát, než je nutné. Vše hned buď vyhoďte/smažte nebo naplánujte na konkrétní datum a čas.

Potřebujete jen něco

Na stole nemusí být všechno, stačí jen to nejnutnější. Udržujte si uklizenou pracovní plochu. Hledání zdržuje a odvádí pozornost. (Vizte Jen jednou v ruce nebo 5S)

Udání termínů (detaily)

Nenapínejte sebe ani druhou stranu, řekněte, kdy to bude. Oba budete moct dále plánovat a deadline může pomoct s motivací.

Rozdělení velkého úkolu (detaily)

Rozeberte velký úkol na součástky. Je jednodušší pustit se do „vytvoření osnovy“ než „napsání seminárky“.

Každý den něco málo

I 10 minut každý den vám pomůže víc než, když se do toho nepustíte vůbec. Navíc nezapomenete, kde jste skončili a nebudete pokaždé začínat nanovo.

Psaní úkolů (detaily)

Když si sepíšete seznam úkolů, na nic nezapomenete a po jejich splnění je můžete škodolibě škrtat. Když je naplánujete na přesný čas, budete dokonce znát své časové možnosti.

Nebojte se říct NE

Pokud už něco nestíháte nebo je toho na vás moc, odmítněte. I superhrdina, který zachraňuje svět, má své priority a mezi nimi je také spánek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *